Benodigheden

Een kat of kitten in huis, wat hebben we allemaal nodig?

Een kat of kitten in huis halen brengt toch wel wat verantwoordelijkheid met zich mee,  hieronder kan je vinden welke benodigdheden je voor je kat of kitten nodig zal hebben.

Voer

In de dierenspeciaalzaak vindt u enorm veel keuze van kittenvoer tot voer voor oudere katten.  Meestal zijn bekende merken zoals Royal Canin en Hill's de beste keuze.  Hierin zit alles in wat de kat ook maar nodig heeft om optimaal en gezond te kunnen leven.  Deze merken zijn ook wel best duur, maar in verhouding met de goedkopere producten waar ze veel meer van eten tegenover de hierboven beschreven producten zal na geruime tijd de kostprijs minder zijn.

Drink- en voerbakje

Wat niet te ontbreken valt natuurlijk.

Kattenbak en kattenbakvulling

Zoals elk dier doet de kat ook zijn behoefte, hiervoor is een kattenbak en kattenbakvulling erg geschikt, katten graven erin om hun behoefte te kunnen doen en stoppen het zo terug weer onder.

Halsbandje en naampenning

Elke kat wil ergens lekker kunnen eten, slapen en spelen. Maar u wilt ook dat uw kat weer thuis kan komen als hij of zij verdwaald is, hierbij kan een halsbandje met penning goede diensten bewijzen.

Of natuurlijk laten chippen.

Krabpaal / slaapplaats

Een kat moet kunnen krabben om zijn nagels te scherpen, de nagels kort te houden en om zijn territorium af te bakenen.  Hier kan hij ook naar hartelust op klimmen.  Als de krabpaal een huisje heeft, kan het zich hierin ook terug trekken, een mandje in een hoekje is ook fijn voor een kat.   Heeft een kat geen eigen krabplek, dan zal hij zijn nagels scherpen aan uw bankstel, vloerbedekking of behang...

Speeltjes

Dit kan van alles zijn, van speelgoed muisjes tot rammelaars of een gewoon simpel rietje.  In een dierenspeciaalzaak is er ruim keuze om speeltjes voor een poes te vinden.

Snoepjes

Een snoepje als beloning of zomaar als verwennerij zal geen enkele kat afslaan (een kattensnoepje is gezonder dan een bijvoorbeeld een stukje leverworst. In een snoepje zitten ook noodzakelijke voedingsstoffen).

Transportmand

Een goede transportmand is beslist een must om uw kat op een veilige manier naar bijvoorbeeld de dierenarts te vervoeren.  Er zijn verschillende uitvoeringen hierin, er zijn zelfs transportmanden die je ook als slaapplaats kan gebruiken voor je kat, is altijd een pluspunt als je met je kat even weg moet dan is het al zeker een vertrouwde plek.

Borstel, vlooienkam en nagelknipper

Elke kat moet op z'n tijd goed gekamd en geborsteld worden. Niet alleen om vlooien te kunnen ontdekken en vangen, maar ook om eventuele klitten uit de vacht te halen. Bovendien vinden veel katten het heerlijk om gekamd of geborsteld te worden.

Een nagelknipper hoort ook bij de katteninboedel. Niet alle katten slijten hun nagels voldoende met lopen en krabben. Met een goede nagelknipper kunt u zelf de nagels voorzichtig knippen zodat uw kat soepel kan blijven lopen.

Antivlooien- en antiwormmiddelen

Tot slot, antivlooien- en antiwormmiddelen. Ook een kat die altijd binnen is, kan vlooien en/of wormen krijgen. De eitjes van deze parasieten komen in elk huis binnen, of we dat nu leuk vinden of niet. Het is nodig om elke kat meerdere keren per jaar te behandelen met een antiwormmiddel. Ook anti vlomiddelen, zowel voor de kat zelf als voor de omgeving zijn erg handig om in huis te hebben. Vlooien vermenigvuldigen zich verbazend snel en voor u het weet hebt u een vlooienplaag in huis. Dat is voor uzelf alsook voor de kat geen pretje.