Egyptische MauHerkomst

Egyptische Mau, betekend Egyptische Kat, de voorouders van dit ras werden beschermd en vereerd dat zie je aan de afbeeldingen in tempels.  De Egyptische Mau lijkende katten stonden al sedert 1400 voor Christus op papyrusrollen en tempelwanden. Ze zijn mede van het oudste ras op de wereld.  Ze leefden in nederzettingen op de oevers van de Nijl. Het moderne ras Egyptische Mau werd oorspronkelijk gefokt op basis van Egytische huiskatten. In de jaren vijftig van de vorige eeuw nam de oorspronkelijke fokster het ras mee naar Noord-Amerika waar ze later erkend werden als een raskat.  De kat is in europa nog steeds zeldzaam.

Uiterlijk

De Egyptische Mau is een middelgrote, gespierde en kleurrijke kat.  Hij heeft een heel sierlijke verschijning en hebben een zwart lijntje rond hun ogen die eigen zijn van deze kat.  Ze hebben een gevlekt tabby patroon en zijn in drie verschillende kleuren, brons, zwart/zilver en smoke.   De brons en zwart/zilver hebben ook de duidelijkste vlekken (spotjes).  Tot de leeftijd van 1,5 jaar mogen ze nog amberkleurige ogen hebben, als ze volwassen zijn hebben ze kruisbes groene ogen.Karakter

Het zijn heel zelfverzekerde katten, intelligent en heel sociaal.  Erg aanhankelijk en mensgericht en zijn tot op hoge leeftijd nog erg speels.

Verzorging

De Mau heeft niet veel verzorging nodig, aangezien hun korte vacht is een wekelijkse kambeurt zeker voldoende.